För dig som ska vaccinera ditt husdjur
Sjukdomar och vaccinationer

För dig som ska vaccinera ditt husdjur

Att vaccinera ditt husdjur är viktigt för att det ska få bättre förutsättningar att hålla sig frisk och må bra. Både valpar och kattungar blir vaccinerade inför att de ska flytta vidare till nya familjer. I vissa fall kan du dock själv behöva ta med ditt djur till veterinären för att det ska bli vaccinerat. Ska du åka utomlands med ditt djur krävs andra vaccinationer.

Presenter till djuret

För att vaccinationen ska vara en bra upplevelse för er båda kan det vara en bra idé att ge djuret godis. Hos Zoo hittar du allt du behöver för ditt husdjur. Det finns till exempel olika typer av godsaker som godis och tuggben. Det finns också olika leksaker som ditt djur kan leka med för att roa sig efter vaccinationen och på så sätt glömma bort att det kanske är ömt där sprutan sattes. De flesta djur uppskattar att få nya leksaker och efter en vaccination är ditt djur väl värd en ny leksak för besväret.

Håll dig lugn

Det är inte det roligaste att ta med djuret till veterinären och se det få en spruta. Men djur känner av sin ägares humör och därför är det viktigt att du håller dig lugn för att inte hunden eller katten ska bli uppstressad. För att hålla djuret lugnt kan du klappa det och tala med lugn röst för att skapa trygghet. För att vaccinationen ska gå smidigt är det viktigt att både du och djuret är lugna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *