Se över ditt grundskydd
Sjukdomar och vaccinationer

Se över ditt grundskydd

Har du tagit alla vaccinationer som kom med vaccinationsprogrammet som barn? Om det var ett tag sedan du gick ut skolan kan det vara dags att börja se över dina grundvaccinationer. Du kan också behöva se över om det är några nya vaccinationer som rekommenderas att tas nu, som eventuellt inte ingick när du var yngre.

Sjukdomar finns även i Sverige

En del tror att i Sverige finns inga farliga sjukdomar, men det stämmer inte. Även i Sverige finns sjukdomar som kan ge allvarliga biverkningar. Exempelvis kan du få hepatit även i Sverige, något många tror att du endast kan få utomlands. Har du riktigt otur kan du bli smittad av hepatit exempelvis hos en oseriös tandläkare. Då är det bra att vara vaccinerad.

Det bästa är förstås att alltid endast gå till en seriös tandläkare. Du som bor i Stockholm kan besöka tandreglering södermalm om du vill eller behöver tandställning. Där kan du få en helt ny sorts tandställning för vuxna som nästan är helt osynlig. De är alltid seriösa och du kan enkelt boka tid online.

Kontakta vaccinationsklinik

Om du känner dig osäker på om det är dags att fylla på ditt grundskydd kan du kontakta en vaccinationsklinik. Förklara att du har följt det allmänna vaccinationsprogram och fråga vad deras rekommendationer är för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *