Svår tandlossning riskerar svår sjukdom
Sjukdomar och vaccinationer

Svår tandlossning riskerar svår sjukdom

Tandlossning är ett allvarligt bekymmer som kan leda till en rad hälsoproblem. När tandköttet blir inflammerat, kan bakterier spridas från tandköttet in i blodomloppet och därifrån till andra delar av kroppen. Dessa bakterier kan orsaka inflammation och infektion i olika delar av kroppen, vilket i sin tur kan öka risken för vissa sjukdomar, inklusive KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom).

KOL är en kronisk sjukdom som påverkar lungorna och orsakar andningsproblem. Forskning har visat att personer med KOL ofta också lider av tandlossning, och att det finns ett samband mellan de två. Bakterier som sprids från tandköttet till lungorna kan orsaka inflammation och infektion, vilket kan förvärra symtomen på KOL.

Sätt in tandimplantat vid tandlossning

För att behandla tandlossning kan det ibland vara nödvändigt att sätta in tandimplantat som är en form av tandprotes som är permanent fixerad i käkbenet. Detta kan hjälpa till att stödja tänderna och förhindra ytterligare tandförlust, men det är viktigt att komma ihåg att tandimplantat inte löser själva tandlossningsproblemet, och att det är viktigt att fortsätta ta hand om tandköttet och tänderna för att förhindra framtida problem.

För att minska risken för tandlossning och dess potentiella komplikationer såsom cancer och KOL, är det viktigt att ha en god tandhygien. Detta inkluderar att borsta tänderna två gånger om dagen, använda tandtråd regelbundet och besöka tandläkaren regelbundet för kontroller och rengöringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *