De vanligaste biverkningarna
Nackdelar med vaccinationer

De vanligaste biverkningarna

När det gäller vaccin är det stor risk att man drabbas av olika biverkningar. I de allra flesta fall är det dock inte fråga om speciellt allvarliga saker. Men vilka är egentligen de vanligaste biverkningarna att drabbas av?

Feber

En av de kanske vanligaste biverkningarna av en vaccination är feber. Det är speciellt vanligt när det gäller barn och deras sprutor. Många gånger beror febern på att kroppen reagerar på det främmande ämne som sprutats in i kroppen.

Känsla av sjukdom

Det är också mycket vanligt att man får en allmän känsla av sjukdom när det gäller vaccinationer. Man kan känna sig lite trött, och man kan helt enkelt uppleva sig lite orolig i kroppen.

Ont på stickstället

När man har blivit vaccinerad kan man många gånger få lite ont på stickstället. Många gånger försvinner smärtan direkt efteråt, men ibland kan man också få lite ont i muskeln och det kan kännas jobbigt att röra på armen. Smärtan ger vanligen med sig efter ett par dagar. Under tiden man har ont kan det vara bra att undvika skolidrott, andra aktiviteter med mera tills dess att smärtan har lagt sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *