Corona – biverkningar och vaccin
Nackdelar med vaccinationer

Corona – biverkningar och vaccin

I skrivande stund finns ännu inget vaccin mot Corona ute på marknaden, även om flera är på gång och förhoppningsvis kan börja levereras innan årsskiftet 2021. Det är flera företag som parallellt har vaccin på gång vilket är resultatet av en unik process där alla de stora företagen för första gången delat testinformation med varandra. I dagsläget har de en konfidensgrad på mellan 90-95%, det vill säga det antal vaccinerade som får skydd av vaccinet. Även om det inte är hundraprocentigt så är det en tillräckligt hög grad av skydd för att skapa flockimmunitet.

Vilka kommer få vaccinet?

När ett vaccin väl börjar levereras så kan vi inte räkna med att det kommer distribueras fritt omgående. Det tar tid att producera, och logistikkedjan för vaccin kommer vara oerhört komplex eftersom det måste transporteras i en temperatur på minus sjuttio grader celsius. De som först kommer vaccineras är därför vårdpersonal, därefter kommer med stor sannolikhet yngre personer i riskgrupp få vaccin följt av äldre. En bred vaccinering kommer sannolikt inte ske förrän till nästa sommar eller höst. Med lite tur kan det dock också innebära att de som tar vaccinet då får en ännu bättre variant som skyddar brett mot olika typer av coronavirus.

Om du redan haft Corona

Om du redan haft Corona har du med stor sannolikhet redan antikroppar som kommer räcka i upp till ett år, så du behöver inte känna stress med att ta vaccinet när det kommer. Om du är en av dem som drabbats av långtidscorona eller har andra biverkningar så kan du dock hoppas på att bra botemedel kommer utvecklas parallellt med vaccinet. En oväntad vanlig biverkning av Corona är faktiskt håravfall. Om du drabbats av det kan du få hjälp hos nordichair.com där du kan få en så kallad RPR-behandling som stimulerar återväxten av hår. Andra bieffekter av Corona har visat sig vara långvarig trötthet, astma, hjärtklappning och koncentrationssvårigheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *