Gör ärr efter vaccination mindre synliga med Bio Oil
Nackdelar med vaccinationer

Gör ärr efter vaccination mindre synliga med Bio Oil

Kanske har du ett ärr som kommit av att du tagit ett vaccin på kroppen? Även om ärret i sig inte är farligt så kan det vara störande och något du helst skulle vilja vara utan. De goda nyheterna är att det går att göra ärr mindre synliga med hjälp av rätt produkter.

Ett vaccin som är känt för att ibland ge ärrbildning är BCG-vaccin som ges mot tuberkulos. Ibland reagerar kroppen på vaccinet genom att bilda ett sår som i vissa fall sedan ger ett ärr. På senare tid har det dykt upp många produkter som gör ärr mindre synliga. En av de som blivit extra hyllade är Bio-oil, en slags olja som lätt tas upp av huden och gör den mjuk och smidig. Förutom att göra ärr mindre synliga kan oljan även jämna ut hudtonen och vårda uttorkad och åldrande hud.

Så behandlar du ärr med Bio Oil

Bio Oil hittar du på välsorterade apotek. Produkten finns i förpackningar i olika storlekar, samt förutom som olja, även i gel-form. För att behandla ett ärr tar du en liten mängd olja och masserar in den över problemområdet. Använd gärna cirkelrörelser. Upprepa proceduren två gånger om dagen i minst tre månader. Efter det kan du se ett tydligt resultat. Det är viktigt att du bara behandlar ärr som är helt läkta med oljan. Du ska alltså inte smörja in en hudyta som är sårig eller vätskar sig.

Andra användningsområden

När du köpt en hel flaska olja kanske du tycker att det känns som slöseri när du bara ska smörja in ett litet ärr. Då är det bra att veta att oljan även kan hjälpa mot åldrande hud och rynkor. Den fungerar även väldigt bra att använda om du är väldigt torr i huden. Det går bra att använda oljan över hela kroppen, men undvik ögonområdet. Många oroar sig för att olja ska kännas fet och klibbig på huden, men den här varianten av torr olja går snabbt igenom hudbarriären och lämnar huden återfuktad utan att kännas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *