Saker som skyddar dig som löpare
Nackdelar med vaccinationer

Saker som skyddar dig som löpare

Att springa är något som många tycker är väldigt roligt och trenden att löpträna på olika sätt har vuxit sig starkare och starkare i Sverige de senaste åren. Löpträning är såklart inte bara roligt utan har en mängd olika hälsofördelar och saker som man kan dra nytta av. Inte minst den psykiska hälsan verkar påverkas av löpning till det bättre och många upplever att lösningen är det som gör att de kan slappna av i vardagen och få som ett andningshål i ett annars ganska hektiskt liv. Men när man springer utsätter man sig också för ett antal olika risker. Man riskerar bland annat att skada sig på olika sätt och risken att inte nå sina mål eller ta sig dit man vill med sin löpning är sådant som kan göra att man blir nedslagen och mår sämre. I denna artikel ska vi lyfta några få konkreta tips på vad man som löpare kan göra för att hålla sig säker.

Pannlampa

En sak man behöver för att vara säker som löpare, speciellt i Sverige där soltimmarna inte är speciellt många, är en bra och gedigen pannlampa som man kan använda på sina rundor. Genom att ha en riktigt bra pannlampa minskar man risken för att ramla och slå sig när man springer på eftermiddagen eller kvällen när det börjar bli mörkt. Ett fall kan göra att man skadar sig på ett sätt som gör att man kanske inte kan springa på en dag eller flera veckor efteråt och detta vill man såklart till varje pris undvika. En bra pannlampa minskar också risken för att man blir påkörd av en bil om man springer på vägen eftersom man syns bättre. Kort sagt kan man alltså säga att pannlampan är väldigt viktig för att man ska vara säker som löpare i Sverige.

Vaccin

En annan sak som är viktig i dessa tider är att se till att vaccinera sig som löpare. Inte minst med det vaccin som finns mot covid-19 idag, eftersom covid-19 är en sjukdom som kan bidra till att man minskar sin hjärt- och lungkapacitet och helt enkelt blir en sämre löpare. Olika typer av vaccin är också viktiga om man åker till andra länder i till exempel Afrika och tävlar. Att se till att inte dra på sig tropiska sjukdomar är såklart viktigt för alla men extra viktigt för löpare som vid någon typ av lungsjukdom kan få hela karriären förstörd. Sammanfattningsvis är det alltså viktigt att tänka till och att använda sig av de medel som finns för säkerställa matt man är säker som löpare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *