Vaccinera din katt
Sjukdomar och vaccinationer

Vaccinera din katt

Att låta sin katt vaccineras är viktigt både för din och andra katters skull. Genom vaccination minskar risken för att katten drabbas av svåra sjukdomar eller virusinfektioner. Se därför till att vaccinera din katt med jämna mellanrum. Det kostar en slant men om du har en kattförsäkring så täcker den ofta vaccinationer. Kolla upp vilken kattförsäkring du har och vad den täcker. Om du inte har någon kattförsäkring så se till att skaffa en då man aldrig vet när olyckan är framme.

Innekatter lika utsatta som utekatter

Både innekatter och utekatter ska vaccineras med jämna mellanrum. Du kanske tänker att innekatter lever i en så pass skyddad miljö att det inte behövs, men inget kunde vara så fel. Faktum är att en oskyddad innekatt inte har byggt upp ett naturligt virusskydd på samma sätt och därför kan bli ännu sjukare om smittan väl skulle vara framme. Se därför till att ha en kattförsäkring till din katt. Ta reda på det du behöver veta om vaccinationer och se till att vaccinera i god tid. För en innekatt kan det ibland räcka med att du drar hem virus på din sko som katten sedan slickar på, för att den ska insjukna.

Hur ofta ska du vaccinera din katt?

Kattungar ska vaccineras första gången vid en ålder av 7-8 veckor. Hur ofta katten ska vaccineras därefter kan vara lite olika. Vissa rekommenderar en gång per år, medan andra säger vart tredje år. Det beror på vilken vaccintillverkare som ni använder. Om du ska resa utomlands med din katt så ska den alltid vaccineras inför resan. Kontakta en veterinär om du är osäker på vilka vaccinationer som krävs för din katt.

Sjukdomar och vaccinationer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *